Over onze houtovens


Doppio’s houtoven van eigen design is het perfecte instrument om een unieke kookervaring te creëren. De Portugese klei, die bij uitstek hét materiaal vormt om in te bakken, braden of roosteren, wordt beschermd door een frame van staal met beschermende coating. Zo is de oven perfect geschikt om de Belgische weersomstandigheden te trotseren, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit die een houtoven biedt.


De korte tijd die nodig is voor de oven om op te warmen (minder dan 40 minuten), in combinatie met de uitstekende isolatie, maken dat de gaartijd van veel gerechten erg laag is. Daarentegen kan men natuurlijk ook op lagere temperatuur koken (slow-cooking). De hoge mate waarin de isolatie de warmte vasthoudt is hiervoor ideaal. Man kan namelijk het vuur stoken tot op de gewenste temperatuur en deze lang vasthouden.


Pizza is klaar in minder dan 1 minuut, geroosterd vlees in een oogwenk, brood of tapenade dan weer wat langzamer. Tevens zorgt deze uitstekende isolatie voor een veilige temperatuur aan de buitenzijde van de oven, zodat niemand zich hieraan verbrandt.Onze houtovens in de praktijk


Zoals reeds aangegeven is de oorsprong van de verkoop van houtovens ontstaan uit onze eigen zoektocht naar de geschikte houtoven voor ons catering bedrijf. Hieronder vindt u enkele sfeerbeelden en voorbeelden van de mogelijkheden met onze ovens.

Traditie van houtovens


Traditioneel wordt de kleien oven al generaties lang met de hand gemaakt. Deze wordt dan gebakken en in een stalen frame gehesen, zodat deze beschermd blijft enerzijds, en goed geïsoleerd is anderzijds. Het knappe hieraan is -in tegenstelling tot ingebouwde houtovens- dat het eigenlijk allemaal op voorhand wordt gedaan, waardoor de eindgebruiker eigenlijk geen werk meer heeft en nagenoeg onmiddellijk aan de slag kan!Productie op punt


Omdat de productietijd van de ovens toch enige tijd beslaat heeft Doppio ervoor gekozen om steeds stock aan te houden van haar ovens, zodat de klant nagenoeg altijd onmiddellijk kan worden beleverd. Speciale bestellingen zijn wel mogelijk, maar door het artisanale karakter van het product is de lead-time van zulke bestellingen soms wel enkele weken.